HTML

Terra Tech

Technológia, az, meg tudomány is!

Friss topikok

Címkék

Archívum

2012.04.02. 16:21 Terraaa

Marketinges himihumi Optoma módra

Az Optoma nevű, elsősorban projektorokkal foglalkozó cég a közelmúltban bejelentette, hogy nem pöcsölnek tovább és végre piacra dobják elsőként tavaly szeptemberben bemutatott projektorukat. A HD52 elnevezésű darab Full HD (1920x1080) felbontás és állítólag 190 inches képátló megteremtésére képes. Az elsővel nincs semmi gond, de azért az már kérdéses, hogy ekkora méretnek van-e értelme vagy csak a szokásos melldöngetés, mert úgyse fogja senki kipróbálni, hogy tényleg látszik e valami a képből 190 hüvelyknél. 
 
 
De ez még semmi, mert a hivatalos termékkommunikációban arról is szót ejtettek, hogy modell maximális fényereje 2500 lumen. Ez pedig eléggé közepes, vagy inkább alacsony értéknek számít ma már. Viszont cserébe az is kiderült, hogy itt "LED lumenről" van szó, ami "sokkal fényesebb és világosabb". Mivan? Ilyen nincs ám. Ez olyan mintha azt mondanám, hogy a farkam 8 centi, de itt LED centiről van szó, ami az igazi duplája. Persze, hogy mindenki körberöhögne. Nem létezett és most sem létezik ilyen mértékegység, hogy "LED lumen". ANSI lumen van, és mindenki azt használja. És igen, a 2500 ANSI Lumen nem túl sok, és valószínűleg szar se látszik már a képből, ha valaki 190 inchben gondolkodik. Ez az egész baromság csak arra volt jó, hogy minden normális ember ezek után gyanakodva méregesse a céget, mondván, "na legközelebb milyen ordenáré baromsággal állnak majd elő, mivel néznek majd hülyének"?

Szólj hozzá!

Címkék: projektor átbaszás full hd optoma led lumen hd52 marketing trükk


A bejegyzés trackback címe:

https://terratech.blog.hu/api/trackback/id/tr884356359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása